Hari Raya Collection

Adsense

Boss Besar Pindah Rumah

Posted by Hanif Idrus  
Tagged as:
12:44 PM

hanifidrus
Boss Besar Yang Ikat Kepala Tu
Salam satu blogger. Semalam seawal 8.00am aku dah berada di depan apartment boss Jepun besar aku.
Bersama aku ialah dua boss aku yang lain. Sebab boss besar aku nak pindah apartment lain.

Boss besar aku minta tolong. So sebagai pekerja dan rakan yang baik... Aku tak sanggup nak menolak permintaan beliau....hihihihi.

Lagipun 2 boss aku pun nak tolong. So aku tak sampai hati.
Nasib baik barang tak banyak. Paling berat pun tilam. Mengekik aku memikul tilam dia tu..

Boss besar aku ni bujang terlajak. Sebab tu barang dia tak banyak sangat.

Masalah utama ialah lif....adusss...apartment pertama lif tu punyalah kecil. Kalau ikutkan kesasaan aku ni, mahu ajer aku naik turun tangga pikul barang sampai tingkat 12 tu..

Tapi aku kasihan lak tengok boss aku tak larat ikut ketangkasan aku ni...hihihihi. So aku layan ler naik lif kecik tu.

Selepas punggah barang ke lori. Kami ke apartment seterusnya. Kali ini tingkat 18 lak..
Nasib baik lif dia besar...so boleh lambakkan barang kat dalam lif.
Kali ini tak mencabar sangat ler sebab ada pak guard tolong jaga pintu lif...hahaha.

Lepas puji sikit-sikit kat boss besar aku apartment dia cantik, berangin, sejuk dan ayat-ayat pembodekan yang sewaktu dengannya...

Aku dengan boss satu lagi pakat ajak dia minum-minum aka makan...hihihihi.
Singgah minum kat Old Town. Kalau Old Town wajib pekena white coffee dia. Aku makan roti bakar ajer sebab pagi tadi dah sarapan...

Lepas makan..kami bye..bye...dan aku pun balik rumah.Tamat.

Jangan kau orang ingat aku bodek lak. Ini ikhlas membantu ini....
Ini mungkin hari dia..tiba hari kita..bukan 5 orang tolong tapi 10 orang tolong. Buat baik dibalas baik....
Yalah!!! Kalau bodek pun dalam 10% ajer....hahahahaha.

Hanif Idrus

Terima Kasih Kerana Singgah Di Blog Hanif Idrus

16 comments :

Assalamualaikum abh hanif! haha. takyah la nak minta2, takut tak dapat. kalau tak mengharap insyallah dapat. hee :)

dah lama hamba tidak makan di Oldtown..teringin pula

cmni leh dpt bonus lebih ni..hehe

betul tu anip, kdg2 org salah sangka... kate bodek boss kan?

biasalah kipas itu perlu juga sesekali dgn bos...hehe

ade jugak 10 % tu...takpe...demi boss..... he3..... betul tu bro...dgn sapa lagi boss tu nak harap kalau tak dgn bro..... insyaAllah.... berlipat ganda lagi ganjarannya nanti....

bodek jgk lah tu..haha

tolong carikan calon utk boss besar tu, takla dia sunyi hihi

Ingat bos besar tu besarlah orangnya, rupanya kecik aje. :)

ewah tolong bos pindah rumah kew.

hanif memang tangkas! chaiyok! chaiyok!

baiknya bro.. lepas ni sure naik gaji hehe

huhuhuhu. ada udang dalam mee ayam neh! huhuhu

wantie said...

ringan tulang..

untung ek jadi bos... anak buah semua berebut nak tolong...alang-alang bos belanja tu patutnya belasah le yg mahal sikit Nep!! he..he...

haha..bodek ea??

tp biasa lar kan, kalau ada org sudi bntu kita mesti lar akan ada ganjarannya..blanja mkn ke..

Hanif Idrus Blog/Bloglist PR

Free Page Rank Tool Hanif Idrus Bloglist

Alexa

e-Qurban

Google+ Followers

Followers

Proudly Powered by Blogger .
back to top